Home > Column Geertje > Aflevering 7

Aflevering 7

 

Door: Geertje                                                                                                                    

 

 

Laatste update van mijn column: 23-11-2009. Jeetje, dat is al even geleden. Inmiddels is het mei 2011. Net alsof er niets is gebeurd, maar niets is minder waar.

De radiostilte is vooral omdat ik vrij druk ben, naast een baan zit ik op school. En het kanoën en kayakken neemt ook nog wat tijd in beslag, al heb ik de laatste tijd wel wat leuke tochten moeten overslaan vanwege tijdgebrek.

 

Hierbij een overzichtje van de tochten die ik wel heb gemaakt sinds mijn laatste column:

  • Weekendje varen in de Eifel (maart 2010)
  • Varen op de Bornse Beek (april 2010)
  • Zomerkamperen op de Mecklenburgische Seenplatte (augustus 2010)
  • Brandingvaren in Wijk aan Zee (september 2010)
  • Dagtocht Dinkel (oktober 2010)
  • Weekendje varen in de Ardennen (november 2010)
  • Dagtocht Alstaetter Aa (december 2010)
  • Winterkampeertocht (januari 2011)
  • Zeilen (mei 2011)

Jeetje, best nog wel een lijst eigenlijk. En een aantal tochten waren héérlijk!! En sommige waren wat minder succesvol. Heel kort maar even de hoogte- en dieptepunten.

De Eifel in maart 2010 was eerst twee dagen klunen, op vrijdag en zaterdag was de waterstand echt héél laag. We lagen constant vast op de stenen, behoorlijk frustrerend. In de nacht van zaterdag op zondag heeft het flink geregend. We gingen zondag varen op een beek met een behoorlijke waterdruk, wat een drama. Eerst ging ik om en kwam ik bijna niet meer aan de kant, want een druk en wat zwaar om eruit te komen. Toen ik eindelijk weer in mijn boot zat kwam er een hele smalle doorgang met een tak door het midden. Ik bukte en kwam net weer te vroeg overeind waardoor ik de tak in mijn oog kreeg. Eerst paniek, daarna viel het gelukkig allemaal mee maar zijn we wel maar gestopt met varen. Niet een heel succesvol weekend dus…

Bornse Beek was één en al gezelligheid! Samen met Lotte in de Kamei. Heerlijk weer erbij!

Het zomerkamperen was ook een succes, ik had Lotte en Marit en m’n zus Maartje zover gekregen om mee te gaan. Tevens was Daniël mee en verder wat ouwe leu… Superdagen gehad in Duitsland. Wat een prachtige omgeving.

Daarna weer een wat minder geslaagde tocht, waar het brandingvaren vorig jaar nog helemaal geweldig was, ging het dit jaar wat minder goed. Niet alleen bij mij, want dit was eveneens de eerste keer dat ik Marco heb zien zwemmen!! HOERA!!

Een dagtochtje op de Dinkel in oktober, met onvoorstelbaar lekker weer en een uitbreide lunch. Lekker in de Yoho 1 en 2 gevaren. 

De Ardennen, voor het eerst zonder Karinke en als enige dame… Maar ook voor het eerst met een hele grote groep. Ook weer een hele gezellige tocht en nieuwe ervaring. Het varen ging vrijdag en zaterdag heel goed. Zaterdags op de Salm zelfs niet gezwommen waarbij er meerdere omgingen die dag. Op zondag heb ik dit echter weer recht getrokken. Op een gegeven moment kon ik bijna niet meer rechtop blijven zitten, zo moe. Dus de ene belachelijke en onnodige zwembeurt na de andere… Gelukkig ook aan het einde van de dag een hele goede actie met een mooie peddelsteun!

In december nog een dagtochtje in het gezelschap van Marco en Anton. Heerlijke hartige pannenkoeken gegeten bij de brandweerkazerne. Dat is het enige dat ik me herinner eigenlijk, goed teken, haha. Oh ja, en het feit dat Marco zijn neopreen vergeten was en daardoor nog even terug is gereden naar Enschede en wij wachtende in de ijzige kou. De laatste tocht waarbij ik mijn autootje nog mee kon nemen aangezien deze in januari ingeleverd moest worden.

In januari ben ik zo maf geweest om mee te gaan met het winterkamperen. En niet alleen ik was zo gek, ook mijn vader was zo gek. Hij ging voor het eerst mee varen en gelijk dus een kampeertocht in de winter. Gekkenwerk!! We waren met z’n vijven, Marco en Daniël, Anton en mijn pa en ik. Overdag was het wat betreft temperatuur nog wel goed te doen, lekker bezig. Maar ’s avonds en ’s nachts was het wel echt verschrikkelijk koud…

   

En afgelopen weekend gingen we samen zeilen. In totaal waren we met 17 mensen in 5 boten. De ene boot was wat succesvoller dan de andere. Eén achterlijke dame moest zo nodig plassen dat ze dacht dat dit wel over de rand van de boot kon, dit koste haar natuurlijk een nat pak: HAHAHAHA!

Wel erg koud, maar toch ook wel erg grappig. Ik zal geen namen noemen, maar ik was het niet!

Het waaide behoorlijk. Ik zat samen met Anton, Lotte en Marianne in een boot. Anton aan het roer en die vond het leuk om zo scheef mogelijk te varen. In het begin wel spannend, maar even wennen en toen helemaal leuk!! Wel hard werken.

Aan het einde van de dag ook even aan het roer gezeten, onder druk van Wietse, haha. Dit was niet echt een succes. En toen ik bijna een zwembeurt voor ons allen veroorzaakte heb ik het opgegeven. Dan maar liever in een kayak, dan zwem ik tenminste helemaal alleen door mijn eigen toedoen en niet met drie anderen J!

Volgende keer weer wat sneller een update, dan is het verhaal ook wat minder lang!

 

24 mei 2011