Home > Column Geertje > Aflevering 3

Aflevering 3

Door: Geertje                                                                                                                    

 

Ik heb de titel van mijn column maar even aangepast, want de laatste tijd heb ik meer gekanood dan gekajakt (weet niet zeker of dat wel Nederlands is, ach, je begrijpt het wel!)

 

We hebben een aparte zomer, als ze mooi weer voospellen is het slecht en als ze slecht weer voorspellen is het mooi.

Zo ook afgelopen weekend. De zomertocht stond gepland voor het weekend 8, 9 en 10 augustus.

De vooruitzichten waren slecht, het weer zou slecht worden en ik zag er niet echt naar uit het hele weekend in de regen door te brengen.

 

Maar het weer blijkt onvoorspelbaar, want we hebben een héérlijk weekend gehad.

Ik zat samen met Chantal in de Kamei en dat ging boven verwachting goed. Ik had van tevoren verwacht dat wij heel wat extra kilometers zouden maken door de beek van links naar rechts te bevaren, maar we gingen mooi rechtdoor.

Chantal heeft wel een aantal struiken van héél dichtbij gezien, maar ik denk toch dat ze het wel met me eens is.

 

Op vrijdag waren we al een tijd onderweg toen we een regenbui op ons dak kregen. Het kwam echt met bakken uit de lucht. Snel vluchtte we onder bomen en toverden we onze spatzeiltjes tevoorschijn.

Marco en Daniël deden ook nog eens de moeite een anorak aan te trekken. Uiteindelijk was de bui voorbij, we hadden nauwelijks de spatzeiltjes opgeborgen en toen kwam er nog een enorme bui.

Deze bui kwam echter niet uit de lucht maar van die vervelende kerels. Ik moet toch echt eens leren echt liters water te verplaatsen met mijn peddel, want wij raakten echt doorweekt en bij de anderen viel het mee.

 

Zaterdags was het de hele dag stralend weer. Ik ben zelfs nog verbrand. De zondag was nogal depressief, grijs en regenachtig.

Als je eenmaal in de boot zit blijkt dat niet zo erg. Maar een tent afbreken in de regen en de boten inpakken, mwah, niet echt mijn hobby.

 

 We hebben het hele weekend op de Lippe gevaren, een rivier met nogal wat stuwen. Leuk! Ze hebben daar echt aan de kanoër gedacht aangezien bij elke stuw een soort glijbaantje was. Echt erg leuk om daar doorheen te gaan. En omdat Chantal voorin zat, mocht zij lekker alle vliegjes opeten, ik ben immers vegetarisch.

 

De laatste stuw was niet te overbruggen, deze was op ongeveer 5 kilometer van de auto. Omdat het overdragen van een volgepakte boot echt niet leuk is, zijn we op dit punt gestopt. Mijn spieren vonden dat hélemáál niet erg.

Het was een héérlijk weekend, maar het is best zwaar!

 

 

Ik ben nu trouwens mede-eigenaar van de Kamei, dat prachtige blauwe bootje en daar ben ik héél blij mee. Kijk maar naar de foto’s; mooi bootje he?!?      

                                     

16 augustus 2008