Home > Column Geertje > Aflevering 2

Aflevering 2

Door: Geertje

 

Het mooie weer is volop bezig… heerlijk! Het kajakken ligt nu even stil. Iedereen is druk en de vakantie komt eraan. Ik ga er helemaal vanuit dat we het weer oppakken als de rest weer terug is van vakantie. Dan kan het water mooi eerst nog even opwarmen, want… brrrrrrrr dat is nog niet al te warm.

 

Ondertussen hebben we vorig weekend wel een tocht gemaakt, op niet-stromend water. Karinke en ik willen het ons zelf niet aandoen dit water proberen te overwinnen in een kajak, dus zijn we getweeën in een Canadees gestapt. Altijd gezellig saampjes!

 

Hoewel… De tocht werd op de site de korte nachttocht genoemd.

Uiteraard vertelde ze pas toen we er al waren dat dat sloeg op de korte nacht en niet de lengte van de tocht.

Hadden we dat maar van tevoren geweten... wat een ploeteren zeg.

 

Het nadeel van kanoën met Marco en Anton is dat je nooit weet wanneer ze je serieus nemen en wanneer niet. Ze zeiden bij het beginpunt dat we niet aan de rechterkant van de weg in het kanaal gingen varen maar aan de linkerkant in een begroeide beek, Karinke en ik dachten allebei dat ze een grapje maakte. Maar helaas.

De eerste meters waren afzien, Karinke en ik gaven algauw op en hebben lekker de boot in het water laten liggen en hebben de boot al lopend vanaf de kade voortgetrokken. Beetje gedoe bij een bruggetje, maar verder ging het een stuk sneller dan peddelen.

 

In het donker varen was erg grappig. Wel moesten we van tijd tot tijd hard werken om door de begroeiingen heen te komen. De brullende kikkers lieten ons weten dat we niet alleen waren.

 

Rond 01:00 uur (of was het later?) stopten we met peddelen en gingen we kaasfondueen (ja, dat lees je goed). Daarna lekker wat geslapen met uitzicht op een wijk in Borne. Grappig… om zo dicht bij huis te varen.

De volgende dag moesten we nog kilometers varen, niet normaal, we zijn de hele dag bezig geweest. Gelukkig was het zonnetje lekker aanwezig.

Helaas moesten we ook enkele keren de boot overdragen… pffffffft… wat een afzien!

 

Volgend jaar graag écht een korte nachttocht in een korte nacht met een korte route dan ben ik weer van de partij! Want gezellig was het wel, en ook heel bijzonder om in het donker te varen!

 

26 juni 2008