Column Geertje

Allevering 9

 

Het laatste verhaal is even geleden. Helaas ben ik niet zo goed in het bijhouden van de verhalen. Inmiddels is veel tijd verstreken na het laatste stuk. Ik ga niet eens proberen alle tochten te benoemen. Ik richt me op de laatste 3.

Van dinsdag 12 tot en met zondag 17 augustus zijn we met een groep in ‘Das blaue Paradies’ geweest. De groep bestond uiteindelijk uit 9 personen, nadat één persoon nog een week eerder had besloten alsnog mee te willen gaan. De bootindeling was een uitdaging omdat er een aantal meegingen die nog geen of weinig peddelervaring hadden. Maar wat is een kampeerweek zonder uitdagingen? Door de flexibele bootindeling, heb ik in 5 dagen tijd in 4 verschillende boten gevaren. Een stukje in mijn eigen boot, de Kamei, een stuk in de Yoho 2, een klein stukje in de Matumba en een dag in de Banaan. Ook wel een leuke ervaring om in zoveel verschillende boten te varen.

We hebben woensdag, donderdag en vrijdag heerlijk weer gehad! Stralend! Heerlijk het peddelen afgewisseld met zwemmen en picknicken. Op zaterdag was het wat minder mooi weer, met wat regen, maar dat herinner ik me nauwelijks. Op zondag waaide het stevig en moesten we een groot stuk tegen de wind in. Dat was bij vlagen best wel afzien, maar tegelijkertijd de mooiste manier om te sporten (want zoals we normaal varen valt niet onder sporten).

Bijzonder aan deze tochten blijft toch altijd de creativiteit van de warme maaltijden. Van geschilde aardappel tot friet, het duurt even… maar dan heb je ook wat.

patat MVP

Het varen was heerlijk!! Het heeft ons geïnspireerd om uitbreiding voor de club te realiseren. Al langere tijd hebben Lotte en ik het over een Yoho 2. De Kamei is een prachtige boot! Maar doordat de boot zo lang is ben ik altijd afhankelijk van anderen voor het vervoer ervan. Daarnaast vind ik het ook heel leuk om af en toe solo te varen in een Canadees. Reden om rond te kijken voor een Yoho 2. Na de kampeertocht ging het ineens heel snel. Er stond een hele geschikte boot te koop bij Zutphen en dezelfde zondag zijn Lotte en ik samen onze nieuwe aanwinst gaan ophalen: Bruno! Vervolgens de eerstvolgende vrijdag (5 september) vrij genomen van het werk om een heerlijke dagtocht te maken met Bruno. Heerlijk met z’n tweeën gevaren op de Bornse Beek. Heerlijk weer! Prachtige boot! Mooie tocht… wat wil een mens nog meer?

Lotte BB L&G BB

Afgelopen zondag stond zeilen op het programma. 1 Keer per jaar maken we als kanogroepje een excursie naar Joure om te gaan zeilen. We waren dit jaar met de vaste kern van 5 personen, dus we konden samen op 1 boot. Dat betekende gelijk dat niet iedereen echt actief hoefde te zijn. Laat ik dat nou helemaal geen probleem vinden. Natuurlijk heb ik het even geprobeerd, 1 hand aan het roer, de ander aan een touw om het grote zeil in bedwang te houden (sorry, geen zeiltermen, ik ben een kanoër Smile). Maar jeetje, wat zwaar… daarnaast ook doodeng. Zit ik in een kajak dan ga ik alleen ten onder (als ik ga), maar in een zeilboot neem ik gelijk meerdere mensen mee. Niet echt lang volgehouden dus, sorry mannen!! Misschien volgend jaar? Maar het was heerlijk op het water. En foto’s maken is ook heel nuttig!

Voor de rest van het jaar staan nog een aantal tochten op het programma. Een oefentocht op de Vecht, een weekend Ardennen (jeuh!!) en een wintertocht op de Alstätte Aa, heerlijk! Ik verheug me nu al op de volgende tocht. Eens kijken of ik solo de Vecht kan bedwingen met Bruno! 

Geertje Peeters  15-09-2014